Chrupiące Plastry Tofu Z Grilla
Chrupiące plastry tofu z grilla może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 404 kalorie, 12g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka soli, białka jaja, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 35 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 36%. Spróbuj Tofu Z Grilla, Chrupiące plastry czosnku i rozmarynu, oraz Crispy Tofu Pad Thai dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odcedzić tofu i pokroić w paski.
Umieścić w plastikowej torbie lub pojemniku i zamrozić na noc. To daje tofu mięsisty tekstury. Rozmrozić paski tofu i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. W małej misce, ubić razem białka i 1 łyżka sosu barbeque.
Mąkę, sól i pieprz połączyć w osobnej misce. Dip plastry tofu do mieszaniny jaj, a następnie do mieszaniny mąki, wytrząsając nadmiar mąki. Smażyć na rozgrzanym oleju przez około 1 minutę z każdej strony, aż uzyska złoty kolor. Wystarczy smażyć tyle na raz, aby nie były zatłoczone.
Wyjąć z oleju do ręczników papierowych, aby osuszyć i ostudzić.
Rozgrzej brojlery w piekarniku.
Szczotkuj plastry tofu z dodatkowym sosem do grilla i pozostaw do marynowania, gdy brojler się nagrzewa. Ułóż je na patelni brojlerów lub stojaku z drutu na arkuszu cookie, aby uzyskać najlepsze wyniki.
Umieść stojak piekarnika około 6 cali od źródła ciepła. Broil przez 5 minut z każdej strony, lub aż zbrązowieje i chrupiące, uważając, tak aby nie spalić je.
Podawać na ciepło z pozostałym sosem barbeque do zanurzenia.