Chrupiące placki kukurydziane z sałatką z pomidorów
Chrupiące placki kukurydziane z sałatką z pomidorów może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 531 kalorii, 12g białka, oraz 30 g tłuszczu. Mieszanka jajko, kukurydza Muffin mix, sól koszerna i mielony pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 7 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Chrupiące placki z ciecierzycy z Tzatziki i sałatką z pomidorów, Placki kukurydziane z rukolą i sałatką z ciepłych pomidorów, oraz Chrupiące Placki Kukurydziane.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W średniej misce połączyć mieszankę Muffin kukurydzy, kremowane kukurydzy, Jajko i 1/4 szklanki sera mozzarella.
Wymieszać, aż dobrze połączone.
Podgrzać 1/4 szklanki oleju w patelni nonstick na średnim ogniu. Pracując partiami, łyżkę czubatych łyżek ciasta do gorącego oleju. Gotować, aż chrupiące i złoty kolor, o 2 do 3 minut na stronie.
W średniej misce połączyć 2 łyżki pesto, z 1/2 szklanki posiekanego sera, doprawić solą i pieprzem, do smaku. Na każdą z placków kukurydzianych kładziemy łyżkę pesto i sera, a każdy z nich polewamy połową pomidora.
Przełożyć na talerz i podawać.