Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc wypróbuj chrupiące pałeczki Polenta. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.13 za porcję. Jedna porcja zawiera 251 kalorii, 15g białka, oraz 9g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka odtłuszczonego bulionu z kurczaka, sól i pieprz, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć polentę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Lemon Polenta jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chrupiące Serowe Patyczki Polenta, Polenta Bezglutenowa-Paluszki Quinoa, oraz Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami parmezan / Polenta Made Easy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W patelni 5-do 6-quart, wymieszać 1 szklankę polenty, 2 szklanki odtłuszczonego bulionu z kurczaka, 1 szklankę wody i 1/2 szklanki odparowanego mleka beztłuszczowego. Wymieszać na dużym ogniu, aż mieszanina się zagotuje, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, aż polenta będzie gładka do smaku, o 15 protokół. Dusić, często mieszając, aż mieszanina jest wystarczająco gęsta, aby utrzymać koryto przez około 5 sekund po narysowaniu łyżki na dnie patelni, łącznie około 20 minut. Wymieszać cały rozdrobniony parmezan, dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Z Kurczaka Bez Tłuszczu
Sos Pomidorowy Hunt's®
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Mleko Bez Tłuszczu
Polenta
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Zeskrobać polentę na lekko naoliwioną 8-calową kwadratową patelnię i rozprowadzić gładko. Przykryć luźno i schłodzić do jędrności, co najmniej 1 godzinę. Jeśli nadrabiasz do 1 dnia do przodu, przykryj szczelnie i schłodź.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polenta
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Szybko odwrócić patelnię z polentą na deskę do krojenia; zdjąć patelnię. Długim, ostrym nożem pokrój polentę na 6 lub 7 równych pasków (często wytrzyj nóż do czysta).
Składniki, których będziesz potrzebować
Polenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Przetnij paski polenty na pół w poprzek i odciągnij.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polenta
5
Umieścić 1/3 do 1/2 szklanki przyprawione drobno suszone bułki tartej na talerzu. Delikatnie zwijaj patyczki polenta, po 1 na raz, w okruchach.
Połóż się nieco od siebie na lekko naoliwionej 12-przez 15-calowy nonstick blachy do pieczenia. Mgła klei się lekko z olejem kuchennym lub oliwą z oliwek w sprayu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Spray
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
7
Piec pałeczki polenta w piekarniku 375, aż rumiane i chrupiące, 45 do 50 protokół.