Chrupiące krewetki panierowane z fasolą Garlicky
Chrupiące krewetki panierowane z fasolą Garlicky może być dobry przepis, aby rozwinąć pole receptury dania głównego. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 491 kalorii, 36g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 3,72 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz oliwę z oliwek, rozmaryn, krewetki, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać okruchy chleba można śledzić to danie główne z Czekoladowy Chleb Bananowy jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 77%. Podobne przepisy to Chrupiące krewetki panierowane z fasolą Garlicky, Pełnoziarnisty Panierowany Chrupiący Kurczak, oraz Chrupiące Kotlety Wieprzowe Panierowane.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 400 F.
W dużej misce wymieszać bułkę tartą, rozmaryn, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i 3 łyżki oleju.
Dodaj krewetki i wrzucić do herbu.
Przelej krewetki i nadmiar okruchów na blachę do pieczenia.
Piec, aż krewetki są gotowane przez i bułka tarta są chrupiące, 10 do 12 protokół.
Rozgrzać pozostały olej na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, przez 30 sekund.
Dodać fasolę, 1/4 szklanki wody, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Gotować do ogrzania przez, O 2 protokół.
Zdjąć z ognia, dodać rukolę i wrzucić do połączenia.Fasolę podzielić na poszczególne talerze i podawać z krewetkami.
Posypać dodatkową bułkę tartą z patelni na górze.Substytucja: jeśli świeży rozmaryn nie jest dostępny-lub nie jest jednym z Twoich ulubionych ziół-użyj szałwii lub tymianku zamiast.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym.
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.
Depending on the soil and microclimate, Pinot gris varies from a simple everyday wine all the way up to absolute top growths. The warm, sun-exposed vineyards of the Anger sites, with their loamy limestone gravel soils, are a textbook example. The Anger Alto Adige Pinot Grigio has a noble structure, nice balance and fine acidity – making it an absolute pleasure to drink. The strong white goes well with fish and fish soup, guinea fowl breast or veal fillet.