Chrupiąca Sałatka z warzywami i brązowym ryżem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj chrupiącej sałatki warzywnej i brązowego ryżu. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,14 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 181 kalorii. Jeśli masz rukolę, pieprz, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Sałatka z brązowego ryżu z chrupiącymi kiełkami i nasionami, Sałatka Z Brązowego Ryżu Z Chrupiącymi Kiełkami I Nasionami, oraz Chrupiący Brązowy Ryż I Sałatka Z Soczewicy Beluga Z Truskawką Vina dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij 2-ćwiartkowy rondel trzy czwarte pełną osoloną wodą i doprowadzaj do wrzenia.
Dodać ryż i gotować, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż al dente, o 25 protokół.
Ryż odcedzić w durszlaku i spłukać pod zimną bieżącą wodą, aż ostygnie.
Podczas gotowania ryżu pokrój cukinię, seler, marchewkę i paprykę w kostkę 1/4 cala.
Usuń twarde łodygi z rukoli i posiekaj liście. Posiekaj szalotki.
Przygotuj miskę lodu i zimnej wody. W rondlu wrzącej osolonej wody blanszuj cukinię, seler, marchew i paprykę 1 minutę.
Warzywa odcedzić na sicie i przenieść do wody z lodem, aby zatrzymać gotowanie.
W dużej misce ubij razem sok z cytryny, bulion, musztardę, olej, sól i pieprz.
Dodaj ryż, blanszowane warzywa, rukolę i szalotki, rzucając dobrze połączyć, i doprawić solą i pieprzem.
Podawać sałatkę w temperaturze pokojowej.