Chrupiąca Sałatka z warzywami i brązowym ryżem

Chrupiąca Sałatka z warzywami i brązowym ryżem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj chrupiącej sałatki warzywnej i brązowego ryżu. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,14 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 181 kalorii. Jeśli masz rukolę, pieprz, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Sałatka z brązowego ryżu z chrupiącymi kiełkami i nasionami, Sałatka Z Brązowego Ryżu Z Chrupiącymi Kiełkami I Nasionami, oraz Chrupiący Brązowy Ryż I Sałatka Z Soczewicy Beluga Z Truskawką Vina dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Napełnij 2-ćwiartkowy rondel trzy czwarte pełną osoloną wodą i doprowadzaj do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać ryż i gotować, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż al dente, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
3
Ryż odcedzić w durszlaku i spłukać pod zimną bieżącą wodą, aż ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
4
Dobrze odcedzić ryż.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
5
Podczas gotowania ryżu pokrój cukinię, seler, marchewkę i paprykę w kostkę 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
CukiniaCukinia
MarchewMarchew
SelerSeler
RyżRyż
6
Usuń twarde łodygi z rukoli i posiekaj liście. Posiekaj szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
RukolaRukola
7
Przygotuj miskę lodu i zimnej wody. W rondlu wrzącej osolonej wody blanszuj cukinię, seler, marchew i paprykę 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
CukiniaCukinia
MarchewMarchew
SelerSeler
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Warzywa odcedzić na sicie i przenieść do wody z lodem, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
9
Dobrze odcedzić warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
10
W dużej misce ubij razem sok z cytryny, bulion, musztardę, olej, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MusztardaMusztarda
PieprzPieprz
BulionBulion
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Dodaj ryż, blanszowane warzywa, rukolę i szalotki, rzucając dobrze połączyć, i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
Zielona CebulaZielona Cebula
RukolaRukola
RyżRyż
12
Podawać sałatkę w temperaturze pokojowej.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia71
Magazyn