Chrupiąca Polenta z szałwią i wędzoną goudą

Chrupiąca Polenta z szałwią i wędzoną goudą
Przepis chrupiąca Polenta z szałwią i wędzoną goudą można zrobić w około 1 godzinę i 40 minut. Ta przystawka ma 257 kalorii, 13g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Za 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i podnieś masło, mąkę kukurydzianą, rozmaryn i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 10 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Z łyżką wynik 33%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Chrupiący jarmuż BLT Croque Madame z wędzoną goudą + awokado, Proste herbatniki Goudan i szałwia, oraz Wędzone Fondue Gouda.

Instrukcje

1
W rondelku zagotować wodę i sól; powoli wmieszaj mączkę kukurydzianą. Zmniejsz ogień do średnio niskiego; gotuj i mieszaj, aż mączka kukurydziana wchłonie całą wodę, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia; dodać 2 łyżki masła, szałwii i rozmarynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
MasłoMasło
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
3
Dodaj ser Gouda; wymieszaj, aby włączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
GoudaGouda
4
Wlej polentę na talerz do ciasta. Wstaw do lodówki do zestalenia i schłodzenia, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
5
Pokrój polentę na kliny lub kwadraty.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
6
Podgrzej 2 łyżeczki masła na patelni na średnim ogniu; gotuj kawałki polenty, aż będą chrupiące i rozgrzane, około 5 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn