Chrupiąca Kapusta Z Makiem Z Nowego Stołu

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać chrupiącą kapustę z makiem z ' Nowy Midwestern tabeli spróbować. Jedna porcja zawiera 188 kalorii, 3G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, masło, imbir, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Klasyczny Kurczak z dzikim ryżem Hotdish z " nowego stołu Środkowego Zachodu, Klasyczna pieczeń wołowa z solą pistacjową z nowego stołu, oraz Staromodny ser z orzechami włoskimi i syropem portowym z " nowego stołu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić masło w małej patelni, doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, i gotować, aż zmieni kolor na brązowy na brzegach, 3 do 4 protokół.
Niech masło usiąść na chwilę. Następnie odchylić patelnię i ostrożnie skropić zestaloną górną skórkę łyżką, uważając, aby usunąć jak najwięcej tej sztywnej białej piany. Umieścić go w małym naczyniu.
Wlać jasne złote masło do innego małego naczynia, a ciemniejsze brązowe resztki wlać na dnie patelni do naczynia zawierającego pianę. Można to zrobić z wyprzedzeniem, nawet dzień lub dwa przed; ghee trzyma dobrze w lodówce.
Przygotuj przyprawy, bo gdy zacznie się gotowanie, pójdzie szybko.
Podgrzej swoją najszerszą patelnię na dużym ogniu. Poważnie, powinno być prawie komicznie oversize dla tej ilości kapusty. Jeśli nie masz nic większego niż regulowany 10-calowy, prawdopodobnie powinieneś ugotować to w dwóch partiach, aby uniknąć parowania—zamiast lekko zwęglenia—kapusty.
Gdy patelnia jest gorąca, dodać ghee i imbir. Imbir powinien natychmiast usmażyć. Wrzucić kapustę i wymieszać.
Dodać czosnek, tymianek, mak, sezam, sól i pieprz.
Kapustę rozłóż równomiernie i dalej smaż na bardzo dużym ogniu, mieszając co około 45 sekund, dając kapuście czas na karmelizację na dnie. Uważaj, aby nie palił się, ale pozwól, aby zrobiło się trochę ciemno na krawędziach. Gotować, aż kapusta utraci swój surowy smak, ale zanim całkowicie zwiotczy, o 5 protokół.
Dodaj zastrzeżoną pianę maślaną, wymieszaj, aby połączyć, przekształć się w naczynie do serwowania i podawaj natychmiast.