Chrupiąca biała fasola z olejem Chili
Przepis chrupiąca biała fasola z olejem Chili jest gotowy w około 1 godzinę i 55 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Na 1,11 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 5. Jedna porcja zawiera 527 kalorii, 29g białka, oraz 13g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz szarą sól, olej chili, liście szałwii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Z łyżeczką wynik 92%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Chipotle Biały kurczak Chili z kukurydzą i białą fasolą {bezglutenowy}, Chrupiący Duszony kurczak z białą fasolą i Chile Verde, oraz Indyk Chili Z Białą Fasolą.
Instrukcje
W misce, niech fasola namoczyć w maślance na kilka minut, a następnie odsączyć na sitku.
Rozgrzać 3/4 szklanki oliwy z oliwek i oleju chili w 10-calowej patelni na dużym ogniu. Podczas gdy olej jest ogrzewanie, posypać powłokę na fasoli i wstrząsnąć na sicie, aby dobrze pokryć fasolę. Powtórz z powłoką, która wpada do miski. Nie martw się, jeśli nie wchłoną całej powłoki.
Ostrożnie dodaj fasolę do gorącego oleju, rozłóż je na równą warstwę i gotuj bez mieszania, aż będą rumiane i chrupiące na dnie, 6 do 7 minut. Obróć szpatułką i brązowym po drugiej stronie, kolejne 5 do 6 minut, dostosowując ciepło, aby nie paliły się. Gdy są równomiernie rumiane, dodać pokrojony czosnek i brązowy przez kolejne 3 minuty. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dodaj chiles na patelnię i kontynuuj smażenie przez kolejne 15 sekund przed dodaniem szałwii. Łyżką szczelinową przełożyć fasolę na ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Saute aż liście włącz chrupiące, o 1 minutę. Top z skórką z cytryny, a następnie zdjąć z ognia.
Powłoka ryżowa Arborio jest zdecydowanie najlepszą powłoką, jaką znam do niczego smażonego. Daje szczególnie chrupiącą skórkę do smażonych filetów rybnych, kalmarów, krewetek, bakłażanów i kotletów cielęcych. Równie dobrze możesz zrobić dużo, ponieważ dobrze trzyma się w zamrażarce, a trudno zmielić mniej niż 1 szklankę ryżu w blenderze. Jeśli masz młynek do przypraw, możesz zmniejszyć o połowę przepis.
Arborio Rice Coating to jedno z niewielu miejsc, w których używam soli kuchennej. Sól morska i sól koszerna są zbyt ciężkie, aby utrzymać równomierne rozłożenie powłoki.
Powoli doprowadzenie fasoli do gotowanego na wolnym ogniu pomaga zapobiec rozdwajaniu się skórek.
3 szklanki mąki uniwersalnej
1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu
Zmielić ryż w blenderze, aż bardzo dobrze. Włóż do miski i dodaj mąkę uniwersalną, kaszę manną, sól i pieprz. Wrzucić, aż dobrze wymieszane. Przechowywać w zamkniętym pojemniku w zamrażarce, aby uzyskać maksymalną świeżość.