Chrupiące udka z kurczaka ze złocistymi rodzynkami
Ten przepis sprawia, że 40 porcji z 97 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, zmielony cynamon, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Chrupiące udka z kurczaka ze złocistymi rodzynkami, Pieczone udka z kurczaka z kompot wiśniowo-tymiankowy, oraz Złote udka z kurczaka ze zwęgloną salsą cytrynową Verde dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na patelni, roztopić masło.
Dodaj squash, przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, aż prawie miękkie, 3 protokół.
Dodać szalotkę i gotować przez 1 minutę.
Dodać jabłko, cynamon i cayenne i gotować przez 1 minutę.
Dodać rodzynki, wino, miód i tymianek i gotować, aż wino prawie odparuje. Doprawić solą i pieprzem.
W żaroodpornej patelni nonstick rozgrzej olej. Przyprawić kurczaka solą i pieprzem i dodać do patelni, od strony skóry w dół. Gotować na dużym ogniu, aż skóra będzie chrupiąca, 5 protokół. Włącz kurczaka, przenieść patelnię do piekarnika i pieczeń 6 protokół, aż gotowane przez; podawać z kompot.