Chrupiące paczki krabów
Chrupiące kraby mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 60 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 30. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 23 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Udaj się do sklepu i odbierz dymkę, masło, brązowe mięso krabowe i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Chrupiące Ptysie Krabowe, Paczki Wieprzowe, oraz Działki Ratatouille.
Instrukcje
Gotować ziemniaki przez 15 minut, aż będą miękkie. W międzyczasie 25 g masła i całą śmietanę ułożyć na patelni i doprowadzić do wrzenia. Dymkę pokroić w plasterki, oddzielając zieloną i białą część, następnie dodać białe plasterki do wrzącej cieczy i gotować przez 1-2 minuty, aby zmiękła. Ugotowane ziemniaki przełożyć przez ricerter lub sito do naprawdę drobnego zacieru, następnie dodać do patelni i wszystko razem wymieszać. Odstawić do ostygnięcia.
Dodać mięso krabowe i pokrojone zielone kawałki dymki do mieszaniny ziemniaków i wymieszać. Roztopić pozostałe masło. Rozpakuj ciasto filo i przykryj czystym, wilgotnym ręcznikiem, aby nie wyschło.
Posmaruj roztopione masło na jednym arkuszu, połóż inny na wierzchu i ponownie posmaruj masłem. Następnie dodaj ostatni arkusz filo.
Przetnij arkusze filo wzdłuż na 3 długie paski. Następnie przeciąć każdy pasek na pół przez środek.
Umieść łyżeczkę kraba w prawym dolnym rogu każdego paska filo. Złóż filo, aby utworzyć trójkąt, a następnie złóż ponownie, zwijając Pasek. Gdy mieszanina jest zamknięta i masz schludny kształt trójkąta, umieść na blasze do pieczenia i posmaruj więcej masła. Może być wykonany z wyprzedzeniem do tego momentu i zamrożony na okres do 1 miesiąca.
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Gotuj bułki przez 15-20 minut, aż będą złote i chrupiące. Aby służyć, ułóż paczki na talerzu lub misce, a następnie rozetrzyj z dodatkową pokrojoną dymką, jeśli chcesz.