Chrupiące bakłażany z wędzoną mozzarellą

Chrupiące bakłażany z wędzoną mozzarellą
Chrupiące bakłażany z wędzoną mozzarellą mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 203 kalorie, 5G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 20 i kosztuje 59 centów za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pietruszkę, oliwę z oliwek, bakłażany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 33%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Chrupiące Bakłażany Z Wędzoną Mozzarellą, Chrupiący bakłażan z pomidorami i mozzarellą, oraz Tarta z bakłażanem, pomidorem i wędzoną mozzarellą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Pokrój bakłażany w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
3
Umieścić na warstwach ręczników papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
Posypać 1 łyżeczką soli; odstawić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
5
Pędzel 2 duże blachy do pieczenia z olejem. Pat bakłażan suchy; ułóż w jednej warstwie na przygotowanych arkuszach.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Posmaruj lekko olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
7
Piec, aż bakłażan będzie miękki i suchy, około 1 godziny. Lekko ostudzić; grubo posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
W średniej misce ubić 1 jajko, starty parmezan, 1/4 szklanki bułki tartej, natkę pietruszki, tymianek, 1/4 łyżeczki pieprzu i 1/4 łyżeczki soli. Wymieszać posiekany bakłażan (mieszanina będzie miękka).
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty ParmezanStarty Parmezan
Bułka TartaBułka Tarta
BakłażanBakłażan
Pietruszka-naćPietruszka-nać
PieprzPieprz
TymianekTymianek
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Rozprowadzić 1 szklankę bułki tartej na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
10
Ubić 1 jajko i mąkę w innej misce. Naciśnij i kształt mieszanki bakłażana na kulki o średnicy 1 1/4 cala. Naciśnij 1 kawałek wędzonej mozzarelli w środku każdej kulki, upewniając się, że mieszanina bakłażana obejmuje ser. Zanurz kulki, po 1 na raz, w ciasto jajeczne; zwiń w bułce tartej, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
BakłażanBakłażan
SerSer
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RolkaRolka
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Wlać tyle oleju do dużej patelni, aby osiągnąć głębokość 1/4 cala; ciepła na średnim ogniu. Praca w partiach, dodać kulki na patelni; smażyć aż zbrązowieje, obracając często, o 4 protokół. Używając łyżki szczelinowej, przenieś do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
12
Posypać solą i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia4
Magazyn