Chocolate Orange Petits Fours
Chocolate Orange Petits Fours może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 32 i kosztuje 28 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 107 kalorii, 1G białka, oraz 6G tłuszczu. Jeśli masz masło, cukier, segmenty pomarańczy pępka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 12%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Chocolate Orange Petits Fours, Czekoladowo-Malinowe Petits Fours, oraz Heavenly Spice Chocolate Petits Fours dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszać mąkę, brązowy cukier, kakao w proszku i sól.
Czekoladę i masło rozpuścić w metalowej misce ustawionej nad garnkiem z ledwo gotującej się wody, od czasu do czasu mieszając, aż będzie gładkie.
Wyjmij miskę z ognia i wymieszaj jajka, skórkę i mieszankę mąki, aż się połączą. (Ciasto będzie miękkie.)
Rozwałkuj ciasto między arkuszami pergaminu na 8-calową okrągłą (1/2 cala grubości).
Przenieść okrągłe (jeszcze w pergaminie) do dużej blachy do pieczenia i schłodzić do firmy, co najmniej 1 godzinę, lub zamrozić co najmniej 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Usuń górny arkusz papieru pergaminowego i wymień go luźno. Odwróć papierową rundę i wyrzuć papier na wierzch.
Wytnij około 20 ciastek z foremką do ciastek i ułóż około 1 cala od siebie na masle dużej blachy do pieczenia. Przełożyć resztki między arkusze pergaminu i wyciąć 12 więcej ciastek (schłodzić lub zamrozić ciasto w razie potrzeby, jeśli stanie się zbyt miękkie do obsługi).
Piec ciasteczka w środku piekarnika, aż matowe (ciasto zacznie się błyszczące i włączyć matowe), około 10 minut, a następnie przenieść z łopatką do stelaża do całkowitego ostygnięcia. (Ciasteczka będą miały krówkowatą konsystencję.)
Śmietanę i cukier ubić mikserem elektrycznym, aż po prostu utrzyma sztywne szczyty. Każde ciastko ułożyć 1/2 łyżeczki śmietany i kawałkiem pomarańczy.
* Ciasto można schłodzić, dobrze zapakować w folię, do 1 dnia lub zamrozić do 1 tygodnia.•
Upieczone ciasteczka (bez polewania) można przygotować 2 dni wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.