Chlebek babci Unbaked Irish Soda

Niepakowany Irlandzki chleb babci może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na poranny posiłek. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 143 kalorie, 4G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 6 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz proszek do pieczenia, soda oczyszczona, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. dzień św. Patryka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 56%. Spróbuj Irlandzki Chleb Sodowy Babci Dolores, Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, oraz Wyznanie # 56: jestem po części Irlandczykiem, a po części szalonym ... irlandzkim pszennym chlebem sodowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej patelnię elektryczną lub smażyć patelnię do średniej wysokości, około 350 stopni F (175 stopni C). Wymieszać mąkę, sól, proszek do pieczenia i sodę razem w dużej misce, aż dobrze połączone.
Mieszaj w maślance, 1/2 szklanki na raz, aż mieszanina utworzy bardzo lepką kulkę ciasta. Ciasto wyłożyć na dobrze obsypaną mąką powierzchnię i zagnieść delikatnie 8-10 razy. Wkleić ciasto w okrąg o grubości około 1 1/2 cala i pokroić okrąg na ćwiartki.
Umieść kliny na rozgrzanej patelni i gotować, aż dno będzie złoty kolor, o 15 protokół; odwrócić i gotować z drugiej strony, aż złoty, Inny 10 do 15 protokół. Wykałaczka włożona w środek klina powinna wyjść czysta. Stań kliny na stojaku z drutu, aby ostygły, a następnie przeciąć każdy klin na pół i pokroić poziomo do serwowania.