Chleb Z Rodzynkami I
Chleb z rodzynkami może jestem właśnie tym chlebem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 2 i kosztuje 1,42 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 1408 kalorii, 28g białka, oraz 31 g tłuszczu. 27 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, cukier, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest super. Spróbuj Chleb z rodzynkami dla miłośników rodzynek, Złoty rodzynek i porzeczka Irlandzki brązowy chleb {chleb pszenny}, oraz Bezglutenowy cynamon rodzynki chleb do Maszyny do chleba dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smaruj jedną patelnię bochenkową 9x5x3 cala.
W dużej misce odmierz mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, sól, cynamon i rodzynki. Dokładnie wymieszać. Zrób studnię w środku.
W małej misce ubić jajko, aż się spieni.
Wymieszać z roztopionym masłem i mlekiem.
Wlać do studni. Wymieszać wystarczająco, aby zwilżyć.
Zeskrobać na nasmarowaną patelnię bochenkową 9x5x3 cala.
Piec w piekarniku 350 stopni F (175 stopni C) przez 1 godzinę.
Podawać prosto lub tosty z masłem.