Chleb tostowy z Burratą i rukolą
Chleb tostowy z Burratanem i Arugulanem to wegańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 121 kalorii, 1G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz dziecko rukola, chrupiący chleb ciabatta, ząbki czosnku i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 28%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Tosty Pieczywo Czosnkowe I Sałatka Z Rukoli, Plum & Burrata Flatbread z balsamicznym i rukolą, oraz Grillowane morele z Burratą, szynką wiejską i rukolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Drobno starta skórka z 1 cytryny
Rozgrzej piekarnik do 204°. napełnij małą bowlz wodą.
Ułóż połówki chleba, pokrój boki, na blasze do pieczenia; chleb posmaruj 2 łyżkami oliwy z oliwek. Chleb tostowy w ovenuntil chrupiące i światło złoty wokół krawędzi, o 15 protokół.
Wyjąć z piekarnika.Lekko posmarować każdą połowę chleba wodą (nie moczyć). Rub ścięte boki połówek chlebuprzecięte boki połówek czosnku.
Umieścić 2 połówki chleba, pokroić bok do góry, jedenakażdy z 6 talerzy.
Każdy chleb skropić półstopniowo oliwą z oliwek. Wierzch każdej połówki z 1 klinem burraty; posypać solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i skropić oliwą z oliwek. W małej misce wrzucić rukolę z 1 łyżką oliwy z oliwek; posypać solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.Sałatka z rukoli kopiec na szczycie burrata jednej połowy chleba; posypać każdą tartą skórką i podawać.
* Miękki, świeży włoski ser zrobiony z mozzarelli i śmietany; dostępny w niektórych supermarketach oraz w specjalistycznych sklepach spożywczych i na rynkach włoskich.