Chleb Teff Injera z chutneyem marchewkowo-imbirowym
Chleb Teff Injera z chutneyem marchewkowo-imbirowym może być właśnie tym chlebem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 14 porcji z 167 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ząbków czosnku, masło, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Chutney z marchwi-chutney z cebuli z marchwi dla Idli Dosa-chutney z Indii Południowych s, Jeszimbran Injera: Mąka Z Ciecierzycy Injera, oraz Carrot Peanut Chutney-Carrot Palli Pachadi-South Indian Chutney s for Idli Dosa.
Instrukcje
1
Aby przygotować chutney, rozgrzej olej na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj marchew, szalotki, czosnek i imbir do patelni. Zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Marchew
Czosnek
Imbir
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodaj cukier, miód, masło, kardamon i tymianek; gotuj 1 minutę, stale mieszając. Wymieszać bulion; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 45 minut lub aż marchew będzie miękka i ciecz prawie odparuje. Odrzuć gałązki tymianku i imbir. Wymieszać w 1/2 łyżeczki soli; ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tymianek
Kardamon
Masło
Marchew
Imbir
Bulion
Miód
Cukier
Sól
4
Aby przygotować injera, zważyć lub lekko łyżką mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Nóż
5
W dużej misce wymieszać mąki, sodę oczyszczoną i 1 łyżeczkę soli; wymieszać trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
6
Połącz sodę klubową i jogurt w małej misce, mieszając trzepaczką, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Gazowana
Jogurt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
7
Dodać mieszaninę jogurtu do mieszaniny mąki; mieszać trzepaczką do uzyskania gładkiej masy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jogurt
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
8
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Wlać około 1/3 szklanki ciasta na płaski chleb na patelnię w spirali, zaczynając od środka; gotować 20 sekund. Przykryć patelnię; gotować dodatkowe 40 sekund lub tylko do zestawu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Flatbread
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Przełożyć na talerz i przykryć szmatką, aby się ogrzać. Powtórz procedurę z pozostałym sprayem do gotowania i cieście, wycierając patelnię do sucha papierowym ręcznikiem między płaskimi chlebami.