Chleb piwny I
Beer Bread I to przepis na danie bezmleczne, wegetariańskie, laktoowowe i wegańskie z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 1 g tłuszczu i łącznie 187 kalorii . Za 7 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Będzie hitem na imprezie z okazji Dnia Ojca . 1384 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 65% . Ta ocena jest dobra. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Autumn Beer Bread , Chleb piwny z cheddarem i chili oraz Słodki chleb piwny z dyni .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj cukier i mąkę.
Dodaj piwo i kontynuuj mieszanie, najpierw drewnianą łyżką, a potem rękoma. Ciasto będzie lepkie.
Wlać do natłuszczonej formy do pieczenia chleba o wymiarach 9 x 5 cali.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni) przez 50 minut przez 60 minut. Wierzch będzie chrupiący, a środek miękki.
Podawać z masłem lub serem.