Chleb Orzechowy

Chleb Orzechowy
Chleb orzechowy może być tylko chleb, którego szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje 50 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 312 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka maślanki, ciepłej wody, miodu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wypiek Chleba: Orzechowy Chleb Morelowy, Chleb Owsiany Orzechowy, oraz Chleb Orzechowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić owies w robocie kuchennym; pulsować 8 razy lub aż grubo posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanki Wielkości Przekąski, BrzoskwinieFiliżanki Wielkości Przekąski, Brzoskwinie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Połącz posiekany owies i 1 szklankę wrzącej wody w średniej misce; odstawić 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Filiżanki Wielkości Przekąski, BrzoskwinieFiliżanki Wielkości Przekąski, Brzoskwinie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
3
Rozpuścić drożdże w 1/4 szklanki ciepłej wody w misce miksera stojącego; odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
4
Dodać maślankę do mieszanki owsianej, mieszając, aby połączyć. Wymieszać z miodem i olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Dodać mieszaninę owsianą do mieszaniny drożdży; wymieszać z zaczepem do ciasta, aż do połączenia. Zważyć lub lekko łyżką 5 uncji mąki uniwersalnej (około 3 szklanki) i mąki pełnoziarnistej w suchych miarkach; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Naturalne SkrócenieNaturalne Skrócenie
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
6
Mąki połączyć z solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
7
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny maślanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
Naturalne SkrócenieNaturalne Skrócenie
8
Wymieszać ciasto ze średnią prędkością 10 minut lub do gładkiej i elastycznej, dodając pozostałą mąkę uniwersalną, 1/4 szklanki na raz, aby zapobiec przywieraniu ciasta do boków miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Naturalne SkrócenieNaturalne Skrócenie
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
9
Dodać orzechy włoskie; wymieszać ze średnią prędkością tylko do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
10
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
11
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone
12
Ciasto dziurkujemy, dzielimy na pół. Podziel każdą połowę na 3 równe porcje. Pracując z 1 porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby nie wyschło), uformuj każdą porcję w 14-calową linę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
PunchPunch
13
Umieścić 3 Liny wzdłuż na blasze do pieczenia pokrytej natryskiem (nie rozciągać). Szczypta kończy się razem na jednym końcu, aby uszczelnić. Liny oplotowe i szczypać luźne końce razem, aby uszczelnić. Powtórz procedurę z pozostałym ciastem, aby utworzyć kolejny warkocz. Przykryć i odstawić 30 minut lub do podwojenia wielkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Do 10 Drewnianych Patyczków8 Do 10 Drewnianych Patyczków
14
Wierzch i boki bochenków spryskać lekko wodą z butelki z rozpylaczem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
15
Piec na środkowej półce piekarnika na 400 przez 28 minut lub do głębokiego złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone
16
Wyjąć z patelni; ostudzić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn