Chleb Oliwkowy
Chleb oliwny wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 106 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje 22 centów za porcję. Przynosi wam to moje przepisy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz ciasto chlebowe, oliwki kalamatan, białko jaja, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 9%. Podobne przepisy to Chleb Oliwkowy bez Kęsów / tafla all ' Olive, Chleb Oliwkowy, oraz CHLEB OLIWKOWY.
Instrukcje
Rozmrozić ciasto w lodówce przez 12 godzin.
Posypać ciasto oliwkami i rozmarynem; delikatnie zagnieść na lekko posmarowanej mąką powierzchni 4 lub 5 razy lub tylko do momentu, aż oliwki zostaną włączone do ciasta. Przykryć ciasto; odstawić na 10 minut.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 10 x 8 cali. Począwszy od długiego boku, zwiń galaretkę; szczypta szwu do uszczelnienia.
Umieść rolkę, szew w dół, na blasze pokrytej natryskiem do gotowania. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru.
Odkryj ciasto; wyciąć kilka 2-calowych ukośnych szczelin na wierzchu ciasta za pomocą ostrego noża.
Ciasto posmarować białkiem.
Piec w 375 przez 40 minut lub do bochenka brzmi puste po naciśnięciu.
Wyjąć bochenek z blachy do pieczenia; ostudzić na stojaku z drutu.