Chleb Oliwkowy
Chleb oliwny wymaga ok. 3 godziny i 20 minut od początku do końca. Ten przepis służy 16. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 242 kalorie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz oliwki kalamatan, mąkę chlebową, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 40%. Spróbuj Chleb Oliwkowy bez Kęsów / tafla all ' Olive, Chleb Oliwkowy, oraz Chleb Oliwkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść wodę, drożdże i melasę w misce do mieszania; wymieszaj, aby wymieszać.
Odstawić na kilka minut, aż mieszanina będzie kremowa i spieniona.
Dodać oliwę z oliwek i sól; wymieszać.
Dodać mąkę, około szklanki na raz, aż ciasto będzie zbyt sztywne, aby wymieszać.
Dodać oliwki i świeże zioła.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką deskę. Zagnieść, dodając mąkę w razie potrzeby, aby nie była lepka, aż będzie gładka i elastyczna.
Umieść w dobrze naoliwionej misce i obróć, aby pokryć powierzchnię ciasta olejem. Pozostawić do wzrostu, aż podwoi się luzem, około godziny lub tak.
Rozwałkować ciasto, podzielić na dwie części i uformować na dwa okrągłe bochenki.
Umieścić na natłuszczonej blasze do pieczenia . Spryskać zimną wodą i w razie potrzeby posypać sezamem.
Niech bochenki rosną przez 25 do 30 minut.
Piec w temperaturze 400 stopni F (205 stopni C) przez około 45 minut lub do momentu, gdy będą brązowe i wydrążone po naciśnięciu na dno.