Chleb miodowo-pszenny III

Chleb miodowo-pszenny III
Chleb miodowo-pszenny III jest Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 410 kalorii, 12g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, ciepłe mleko, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 46 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Dobrze sprawdza się jako chleb. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Pieczywo Pełnoziarniste Miodowe: Pęknięta Pszenica, Chleb pszenny miodowy mamy, oraz Chleb Pszenny Miodowy.

Instrukcje

1
Umieść ciepłą wodę w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Posypać drożdże, mieszać do rozpuszczenia i odstawić do kremowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szynka W Pełni Ugotowana, PosiekanaSzynka W Pełni Ugotowana, Posiekana
3
Dodaj ciepłe mleko, miód, olej, sól i 1 1/2 szklanki mąki uniwersalnej; dobrze wymieszać. Wymieszać z mąką pszenną i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Drożdży Szybko Rosnących1 łyżeczka Drożdży Szybko Rosnących
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
4
Dodaj pozostałą mąkę uniwersalną, 1/2 szklanki na raz, aż ciasto będzie miękkie i wykonalne(może zostać trochę mąki).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
5
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagnieść, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
6
Umieść w lekko naoliwionej misce i obróć ciasto, aby nasmarować wierzch. Przykryć miskę wilgotną szmatką i odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Lekko posmaruj patelnię bochenkową 9x5 cali. Rozwałkuj ciasto i obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Uformuj ciasto na bochenek i umieść na przygotowanej patelni. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi rozmiar, o 45 protokół. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
9
Piec w nagrzanym piekarniku przez 35 minut lub do momentu, gdy góra będzie złotobrązowa, a spód bochenka wydrążony po naciśnięciu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
10
Wyjąć bochenek z patelni i ostudzić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia36
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn