Chleb makowy III wymaga ok. 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Na 26 centów za porcję, dostajesz chleb, który serwuje 16. Jedna porcja zawiera 169 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 35 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka maku, proszku do pieczenia, oleju roślinnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 29%. Podobne przepisy to Chewy migdałowe batoniki z makiem (również odmiana cytrynowego maku), Skinny Minny Lemon Poppy Bread (fruit Loop Bread), oraz Chleb Z Jajkiem Makowym.
Instrukcje
1
Wymieszać mąkę, 2 1/4 szklanki białego cukru, proszek do pieczenia, sól, mleko, 1 1/2 łyżeczki wanilii i jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do Pieczenia
Cukier Granulowany
Wanilia
Mąka Uniwersalna
Jajko
Mleko
Sól
2
Wymieszać w oleju roślinnym, nasiona maku, 1 1/2 łyżeczki smaku masła i 1 1/2 łyżeczki aromatu migdałowego. Ubić mikserem elektrycznym przez 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Makowiec
Migdały
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
3
Lekko posmaruj 2 patelnie bochenkowe lub 6 małych patelni bochenkowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Bochenkowa
4
Piec 45-60 minut w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C). Ostudzić przez 3 minuty i polać pomarańczową glazurą.