Chleb makowy III
Chleb makowy III wymaga ok. 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Na 26 centów za porcję, dostajesz chleb, który serwuje 16. Jedna porcja zawiera 169 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 35 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka maku, proszku do pieczenia, oleju roślinnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 29%. Podobne przepisy to Chewy migdałowe batoniki z makiem (również odmiana cytrynowego maku), Skinny Minny Lemon Poppy Bread (fruit Loop Bread), oraz Chleb Z Jajkiem Makowym.
Instrukcje
Wymieszać mąkę, 2 1/4 szklanki białego cukru, proszek do pieczenia, sól, mleko, 1 1/2 łyżeczki wanilii i jajka.
Wymieszać w oleju roślinnym, nasiona maku, 1 1/2 łyżeczki smaku masła i 1 1/2 łyżeczki aromatu migdałowego. Ubić mikserem elektrycznym przez 1 do 2 minut.
Lekko posmaruj 2 patelnie bochenkowe lub 6 małych patelni bochenkowych.
Piec 45-60 minut w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C). Ostudzić przez 3 minuty i polać pomarańczową glazurą.
Wymieszać 1/4 szklanki soku pomarańczowego, 3/4 szklanki cukru, 1/2 łyżeczki wanilii, 1/2 łyżeczki masła aromatyzującego i 1/2 łyżeczki migdałowego aromatu.