Chleb Kowbojski
Chleb kowbojski może być tylko chlebem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 284 kalorie. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 27 centów za porcję. Jeśli masz mąkę, masło, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 44%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kowbojski Chleb Kukurydziany, Ciasto Kowbojskie, oraz Cowboy Dog.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj wodę, mleko i cukier.
Posypać drożdże na górze i odstawić na 5 minut do rozpuszczenia.
Jajko i masło wymieszać z mieszaniną drożdży, następnie wymieszać z solą, gałką muszkatołową i 2 szklankami mąki.
Wymieszać, aż wszystko będzie dobrze wymieszane.
Wymieszać z pozostałą mąką, 1/2 szklanki na raz, aż ciasto oderwie się od boku miski. Obrócić na mąkę i ugniatać przez 10 minut (bez oszukiwania!).
Umieść ciasto w wysmarowanej misce i pozostaw do wyrośnięcia, aż podwoi się rozmiar.
Ciasto podzielić na 8 kulek i odstawić na kolejne 20 minut.
Rzuć każdą piłkę do 8 do 10 cali średnicy.
Podgrzej żeliwną patelnię na średnim ogniu. Smażyć każdy z kawałków chleba przez 30 do 60 sekund z każdej strony lub aż pojawią się jasne lub średnio brązowe plamy. Przechowywać przykryty wilgotną szmatką lub przechowywać w plastikowej torbie do podania.