Chleb jagodowy i budyń ryżowy z sosem pomarańczowo-karmelowym
Chleb jagodowy i budyń ryżowy z sosem pomarańczowo-karmelowym to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 322 kalorie, 12g białka, oraz 9g tłuszczu. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soku pomarańczowego, ryżu, ekstraktu z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Budyń chlebowy z sosem pomarańczowo-karmelowym, Przepis na budyń chlebowy z sosem pomarańczowo-karmelowym, oraz Karmelowy budyń chlebowy z kremowym sosem karmelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Rozłóż kostki chleba na blasze i piec do tosty i złoty, podrzucając w połowie, o 15 protokół.
W dużej misce wymieszać 1 szklankę odparowanego mleka z 2-procentowym mlekiem, 1/2 szklanki cukru, 1 łyżeczkę wanilii, gałkę muszkatołową, szczyptę soli i jajka.
Dodać schłodzone kostki chleba i dziki ryż. Wrzucić do połączenia i odstawić, aż chleb wchłonie większość płynu, o 30 protokół.
Jagody wymieszać z mieszaniną i przenieść do lekko naoliwionego 2-ćwiartkowego naczynia do pieczenia. Top z migdałami i piec, aż budyń chleb jest ustawiony i złoty, 30 do 40 protokół.
Wyjąć i odstawić na kilka minut.
W międzyczasie dodaj pozostałe 2 łyżki cukru do małego rondla. Obracać na średnim ogniu, aż cukier rozpuści się i zmieni kolor na bursztynowy, około 7 minut. Wymieszaj pozostałą 1/4 szklanki odparowanego mleka, 1/2 łyżeczki wanilii, skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy i szczyptę soli. Doprowadzić do duszenia i gotować, aż lekko zgęstnieje, o 2 protokół.
Polać sosem karmelowym na budyniu chlebowym.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.