Chleb Jabłkowy Szkliwiony Karmelem

Chleb Jabłkowy Szkliwiony Karmelem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj chleba jabłkowego oszklonego karmelem. Ten przepis służy 24. Jedna porcja zawiera 191 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, mieloną gałkę muszkatołową, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Karmelowe Szkliwione Ciasto Jabłkowe, Karmelowo-Glazurowane Ciasto Jabłkowe, oraz Chleb Małpi Szkliwiony Karmelem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177°. Smarować tylko 2 (8x4-cala) Patelnie bochenkowe z natryskiem do gotowania lub skracania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
SkracanieSkracanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce, wymieszać razem jabłka, 1 szklanka brązowego cukru, maślanka, olej i jajka. Wymieszaj pozostałe składniki chleba, aż suche składniki zostaną zwilżone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MaślankaMaślanka
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
ChlebChleb
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Wlać do patelni.
4
Piec 45 do 55 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić 10 minut na stojaku chłodzącym. Poluzuj boki bochenków z patelni; usuń z patelni i umieść górne boki na stojaku chłodzącym. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
5
W rondlu 1-quart roztopić masło na średnim ogniu. Wymieszać w 1/4 szklanki brązowego cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Podgrzać do wrzenia, stale mieszając; zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu. Zagotować i wymieszać 2 minuty. Wymieszać z mlekiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
7
Podgrzać do wrzenia; usunąć z ognia. Chłodny do letniego, około 30 minut.
8
Stopniowo mieszać cukier puder do mieszaniny glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
GlazuraGlazura
9
Umieść rondel z glazury w misce z zimną wodą. Ubić łyżką, aż będzie gładka i wystarczająco cienka, aby mżeć. Jeśli glazura staje się zbyt sztywna, wymieszaj dodatkowe mleko, 1/2 łyżeczki na raz lub podgrzej na małym ogniu, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
WodaWoda
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Mżawka glazury nad bochenkami. Owinąć szczelnie i przechowywać w temperaturze pokojowej do 4 dni lub przechowywać w lodówce do 10 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 55 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn