Chleb jabłkowy
Przepis Apple Loaf można przygotować w około 1 godzinę i 25 minut . Za 53 centy za porcję otrzymujesz danie dodatkowe dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 385 kalorii , 6 g białka i 18 g tłuszczu . Jest on dostarczany przez Allrecipes. 75 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i kup sól, orzechy włoskie, sodę oczyszczoną i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 41% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Wypróbuj Banana Coconut Loaf With Tibetan Goji Berries , Blueberry Chia-Poppy Seed Loaf - Gluten and Dairy Free i Blueberry Loaf , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem jedną foremkę do pieczenia chleba o wymiarach 9x5 cali.
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól i orzechy.
W dużej misce ubij margarynę, cukier i 1 jajko, aż masa będzie gładka. Wbij drugie jajko i wmieszaj wanilię. Wymieszaj ze startymi jabłkami.
Wlać mieszankę mąki do ciasta i mieszać, aż będzie wilgotna.
Rozłóż na przygotowanej blasze.
Piec przez 50–60 minut lub do momentu, aż włożony patyczek będzie czysty.
Odstawić na 10 minut, a następnie wyjąć z patelni.
Odstawić na kratkę do ostygnięcia.