Chleb Focaccia
Chleb Focaccia może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji chleba. Ten przepis służy 1. Na 3,24 zł za porcję, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 2023 kalorie, 65g białka, oraz 72 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz mozzarellę, oliwę z oliwek, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 82%. Podobne przepisy to Jak zrobić Chleb Focaccia & rozmaryn czosnek Focaccia, chleb z bazylią focaccia, jak zrobić chleb z bazylią focaccia, oraz Chleb Focaccia.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać mąkę, sól, cukier, drożdże, czosnek w proszku, oregano, tymianek, bazylia i czarny pieprz.
Wymieszać w oleju roślinnym i wodzie.
Gdy ciasto się połączy, obróć je na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż będzie gładkie i elastyczne. Lekko naoliwić dużą miskę, umieścić ciasto w misce, a następnie obrócić, aby pokryć olejem. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić w ciepłe miejsce na 20 minut.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C). Punch ciasto w dół; umieścić na wysmarowanej blachy do pieczenia. Pat w 1/2 cala grubości prostokąta.
Umyj wierzch oliwą z oliwek.
Posypać parmezanem i serem mozzarella.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 15 minut, lub do złotego koloru.