Chleb dyniowy Chef John ' s
Chleb dyniowy szefa kuchni Johna wymaga ok. 18 godzin i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 7 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 13 centów za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Mieszanka soli, ciepłej wody, przyprawa pumpkin pie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap dieta. Dobrze sprawdza się jako poranny posiłek. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 34%. Spróbuj Ulubiony chleb dyniowy farmera Johna, Chef John 's Shepherd' s Pie, oraz Lasagna szefa kuchni Johna dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj puree z dyni, 1 szklankę plus 1 łyżkę ciepłej wody, drożdże, sól i przyprawę do ciasta z dyni.
Wymieszać mąkę z łopatką, aż ciasto jest całkowicie wymieszane i cała mąka jest zwilżona. Przykryj miskę wilgotnym ręcznikiem i pozostaw ciasto do wyrośnięcia na 12-16 godzin.
Zeskrobać ciasto na mąkę z mąką szpatułką; posypać ciasto większą ilością mąki. Palcami naciśnij ciasto na szorstki kwadrat o grubości około 1 cala. Złóż wszystkie cztery boki ciasta w kierunku środka, następnie obróć złożone ciasto i uformuj okrągły bochenek.
Obficie przykryj patelnię z mąką kukurydzianą.
Kładziemy bochenek na przygotowanej patelni z boków szew w dół, kurz górę i boki z mąką, a następnie umieścić mąką ręcznik na ciasto. Pozostawić do wzrostu, aż podwoi się rozmiar, około 1-1 / 2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C) i umieść patelnię z 2 calami wody na Dolnym stojaku. Tuż przed pieczeniem, zrobić płytki kawałek (1/2 cala) na górze ciasta z ostrym nożem.
Piec 30 minut w nagrzanym piekarniku. Obróć patelnię i piec przez dodatkowe 20 minut, lub do złotego koloru. Schłodzić na stojaku z drutu.