Chleb Cebulowo-Ziołowy
Chleb cebulowo-ziołowy może być tylko chlebem, którego szukasz. Ten przepis służy 18. Jedna porcja zawiera 320 kalorii, 11g białka, oraz 5G tłuszczu. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz drożdże, natychmiastowe beztłuszczowe mleko w proszku, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 79%. Podobne przepisy to Cebulowy Chleb Ziołowy, Cebula Ziołowy Chleb Focaccia, oraz Maszyna do chleba zioła i chrupki chleb pszenny.
Instrukcje
Połączyć drożdże i 1 szklanka ciepłej wody; odstawić 5 minut.
Połącz mieszaninę drożdży, pozostałe 3 szklanki ciepłej wody, mąkę pełnoziarnistą i następne 7 składników w dużej misce do mieszania. Beat ze średnią prędkością miksera elektrycznego, aż dobrze wymieszane. Stopniowo wymieszać wystarczającą ilość mąki uniwersalnej, aby uzyskać miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię; zagniatać do uzyskania gładkości i elastyczności (około 10 minut).
Umieść w misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć; odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 35 minut lub do podwojenia luzem.
Ciasto rozwałkować; podzielić na trzy części.
Rozwałkuj 1 porcję ciasta na prostokąt o wymiarach 14 x 7 cali.
Zwinąć, zaczynając od krótkiego boku, naciskając, aby wyeliminować kieszenie powietrzne; szczypać końce do uszczelnienia.
Umieścić ciasto, szew stronie w dół, w 9 x 5-calowy Bochenek pan pokryte sprayem do gotowania. Powtórzyć z pozostałymi 2 porcjami ciasta. Przykryć; odstawić w ciepłe miejsce, wolne od przeciągów, 30 minut lub do podwojenia luzem.
Piec w temperaturze 350 przez 40-45 minut lub do momentu, gdy bochenki zabrzmią puste po naciśnięciu. Wierzchy bochenków pokryć sprayem do gotowania.
Natychmiast wyjąć bochenki z patelni; schłodzić na stojakach z drutu.