Chleb Buraczany
Buraczane paluszki chlebowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 40 i kosztuje 13 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 78 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka cukru, soli, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Sałatka z pieczonych buraków i szalotki na Podsmażonych burakach i rukoli, Pieczona Frittata z buraków, szalotki i koziego sera, oraz Beet Rice & Garlicky Kale Bowls with Beet Green Pesto.
Instrukcje
Połączyć dwa pierwsze składniki; odstawić.
Rozpuścić drożdże i cukier w 3/4 szklanki ciepłego mleka w dużej misce i pozostawić mieszaninę cukru 5 minut.
Dodać 2 szklanki mąki, mieszanki buraków, margaryny, soli, octu i jajka, i ubić mieszaninę na średniej prędkości miksera, aż będzie gładka. Wymieszaj 1 szklankę mąki, aby uformować lepkie ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Wyrobić ciasto na gładkie i elastyczne (około 10 minut) i dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby ciasto nie przyklejało się do rąk.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć ciasto i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia luzem.
Ciasto rozwałkować i podzielić na pół. Pracując z jedną porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby nie wyschło), rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 10 x 7 cali.
Pokrój ciasto w poprzek na 20 (7-calowe) paski o szerokości 1/2 cala. Delikatnie przekręć paski ciasta. Powtórz z pozostałym ciastem.
Umieść ciasto skręca 1 cal od siebie na dwóch blachach do pieczenia pokrytych sprayem do gotowania. Przykryj zwroty ciasta i odstaw w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 30 minut lub do podwojenia luzem.
Odkryj paluszki chlebowe.
Pieczemy paluszki chlebowe w temperaturze 350 przez 18 do 20 minut.
Wyjąć z patelni i ostudzić na stojakach z drutu.
Uwaga: aby zrobić 2 bochenki zamiast paluszków chlebowych, zwiń każdą porcję w prostokąt o wymiarach 10 x 7 cali na lekko posypanej mąką powierzchni.
Zwinąć prostokąt mocno, zaczynając od długiej krawędzi i mocno naciskając, aby wyeliminować kieszenie powietrzne; szczypta szwu i końce do uszczelnienia.
Umieść rolkę, szew w dół, na patelni bochenkowej 9 x 5 cali pokrytej natryskiem do gotowania. Przykryć i odstawić 45 minut lub do podwojenia luzem.
Piec 30 minut lub aż bochenki dźwięk puste po dotknięciu.
Wyjąć z patelni; ostudzić na stojakach z drutu.