Chleb Anadama
Chleb Anadama wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Na 21 centów za porcję, dostajesz chleb, który serwuje 16. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 135 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz drożdże, syrop klonowy, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 39%. Spróbuj Chleb Anadama, Chleb Anadama, oraz Chleb Anadama dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże i syrop klonowy w ciepłej wodzie w dużej misce; odstawić 5 minut.
Dodać 2 szklanki mąki, mąki kukurydzianej, a następnie 2 składniki; ubić na średniej prędkości miksera do wymieszania. Wymieszać 3/4 szklanki mąki, aby uformować miękkie ciasto i wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia luzem. Dziurkuj ciasto i zwiń w prostokąt o wymiarach 14 x 7 cali na lekko posypanej mąką powierzchni.
Zwinąć mocno, zaczynając od krótkiej strony, mocno naciskając, aby wyeliminować kieszenie powietrzne; szczypta szwu i końce do uszczelnienia.
Umieścić rolkę, szew w dół, w 8 1/2 x 4 1/2-calowy patelni Bochenek pokryte sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić na 1 godzinę lub do podwojenia luzem.
Połączyć 2 łyżeczki wody i białka jajka i delikatnie posmarować ciasto.
Piec w 375 przez 35 minut lub do bochenka brzmi puste po naciśnięciu.
Wyjąć z patelni; ostudzić na stojaku z drutu.