Chiński Kurczak Pot Naklejki
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać Chiński garnek Naklejki spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 197 kalorii, 4G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 20 i kosztuje 22 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Jeśli masz zmielony kurczak, sos sojowy, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Wegetariańskie Chińskie Naklejki Pot, Chińskie Pierogi Wieprzowe (Naklejki Na Garnek), oraz Instant Pot Chicken Pot Pie Soup dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać mąkę i sól. Stopniowo mieszać we wrzącej wodzie. Stopniowo dodawać zimną wodę, ciągle mieszając, aż ciasto uformuje się. Na posypanej mąką powierzchni wyrabiamy ciasto na gładką masę, dodając w razie potrzeby więcej mąki. Przykryć wilgotnym ręcznikiem; odstawić na 20 minut.
Tymczasem w dużej misce wymieszaj składniki wypełniające. W 10-calowej patelni, gotować nadzienie na średnim ogniu, rozbijając kurczaka na kruszy, jak gotuje, aż kurczak nie jest już różowy.
Posypać dodatkową mąkę w płytkiej patelni do pieczenia. Aby uformować potstickers, szczypta off 1 łyżkę ciasta; rozwałkować na 3-do 4-calowy Okrągły.
Umieść 1 łyżkę nadzienia w środku ciasta okrągłe; złożyć na ciasto i uszczelnić krawędzie. W razie potrzeby zagniatać krawędź.
Umieść naklejki na garnek w zalanej mąką patelni.
Podgrzać 3-quart rondel osolonej wody do wrzenia na średnim ogniu. Obok, podgrzać kilka łyżek oleju w 10-calowej patelni na średnim ogniu. Gotować garnki 4 minuty; wyjąć łyżką szczelinową, pozwalając na kapanie nadmiaru wody.
Miejsce potstickers w patelni, cofając się, ponieważ może to spowodować rozpryski. Gdy dna naklejek garnek są rumiane, usunąć z patelni z rowkiem łyżką. Odkleić nadmiar oleju ręcznikiem papierowym.
Garnki podawać z dodatkiem sosu sojowego.