Chińska Sałatka Z Indyka

Chińska Sałatka Z Indyka
Jeśli chcesz dodać więcej Chiński przepisy do swojego repertuaru, chińska Sałatka z indyka może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 214 kalorii, 15g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Za 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 11 minut. Ten przepis z Foodnetwork wymaga oleju sezamowego, oleju roślinnego, szalotki i grubo indyka. Niewiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest całkiem niezłe. Chińska Sałatka Z Indyka, Sałatka Z Makaronem Z Chińskiego Indyka, oraz Chiński Turcja W Jade są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W dużej misce wymieszaj sos sojowy, miód, ocet i imbir, aż miód się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Ciągle ubijając, dodawaj oleje wolnym strumieniem, aż do całkowitego włączenia. Smakuj i dostosuj smak zgodnie z potrzebami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Dodaj indyka, wymieszaj, aby dokładnie pokryć i odstaw na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
5
Dodaj pozostałe składniki i ponownie wymieszaj, aby połączyć.
6
Podawać.

Składniki

1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemigdały w plasterkach, tostymigdały w plasterkach, tosty1( bakłażany)marchew, obrana, przekrojona wzdłuż na pół i cienko pokrojona na stronniczośćmarchew, obrana, przekrojona wzdłuż na pół i cienko pokrojona na stronniczość1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez grubsza posiekane świeże liście kolendryz grubsza posiekane świeże liście kolendry2Batoniki toffi Heathświeżo starty imbirświeżo starty imbir23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 małej główki sałaty lodowej, przekrojonej wzdłuż na pół i cienko rozdrobnionej (około1/2 małej główki sałaty lodowej, przekrojonej wzdłuż na pół i cienko rozdrobnionej (około2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekiełki fasoli mungkiełki fasoli mung9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 małej główki kapusty napa, wydrążonej i cienko rozdrobnionej (około1/2 małej główki kapusty napa, wydrążonej i cienko rozdrobnionej (około1( bakłażany)czerwona papryka, łodyga, wysiana i pokrojona w zapałkiczerwona papryka, łodyga, wysiana i pokrojona w zapałki12 łyżeczki czosnku w proszku1 1/2 szklanki sosu śliwkowego1 1/2 szklanki sosu śliwkowego791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecienko pokrojone szalotkicienko pokrojone szalotki12 łyżeczki czosnku w proszkuprażony olej sezamowyprażony olej sezamowy4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegroszek śnieżny, pokrojony na 1-calowe kawałki na stronniczościgroszek śnieżny, pokrojony na 1-calowe kawałki na stronniczości23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo rozdrobniony gotowany indykgrubo rozdrobniony gotowany indyk23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calabiały sezam, tostybiały sezam, tosty

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Sałatka działa naprawdę dobrze z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Wybór podpisu Pedroncelli Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Wybór Podpisu Pedroncelli Chardonnay
Wybór Podpisu Pedroncelli Chardonnay
Bogate nuty cytryny, gruszki i miodu w bukiecie prowadzą do świeżych smaków jabłka, cytryny meyer i mango. Mieszanka dwóch partii Chardonnay dodaje zarówno walorów owocowych, jak i złożoności tostowanego dębu. Podkreślone jasną kwasowością wino kończy się chrupiącym, długim, trwałym wykończeniem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W11 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia18
Magazyn