Chipsy Ziemniaczane Pokryte Czekoladą
Need a bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne FODMAP danie główne? Czekolada pokryte chipsy ziemniaczane może być wybitny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 3. Jedna porcja zawiera 1995 kalorie, 21g białka, oraz 134g tłuszczu. Na $4.05 za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Przepis ten zachwycił 2167 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Chipsy Ziemniaczane Pokryte Czekoladą, Chipsy Ziemniaczane W Czekoladzie, oraz Lody kukurydziane z solonym karmelem + chipsy ziemniaczane w czekoladzie.
Instrukcje
Umieść około 3/4 czekolady w bezpiecznej dla ciepła misce i umieść na patelni z gotującą się wodą. Jeśli masz podwójny kocioł, użyj go.
Ciepło, mieszając od czasu do czasu, aż czekolada się stopi, a następnie nadal podgrzewać czekoladę do 110 stopni F (43 stopni C), mieszając od czasu do czasu. Możesz użyć termometru do mięsa, jeśli termometr do cukierków nie pójdzie tak nisko.
Gdy tylko stopiona czekolada osiągnie temperaturę, wyjmij ją z ognia i wymieszaj z pozostałą posiekaną czekoladą, aż się stopi. Kontynuuj mieszanie, aż czekolada ostygnie do 90 stopni F (32 stopni C). Dotknięcie odrobiny czekolady do ust będzie fajne.
Używaj szczypiec do zanurzania chipsów ziemniaczanych pojedynczo w czekoladzie.
Umieść na woskowanym papierze, zaczynając od punktu najdalej od Ciebie i pracując w taki sposób, aby nie kapać na gotowych frytkach. Fajne do kompletu. Możesz przechowywać w lodówce, jeśli chcesz.