Chipsy Serrano z konfiturą z pigwy i Manchego
Chipsy Serrano z konfiturą z pigwy i Manchego mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 47 kalorii. Ten przepis służy 32 i kosztuje 61 centów za porcję. Jeśli masz klin ser manchego, olej roślinny, szynkę serrano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Serrano, Manchego i kanapki z jabłkami, Szynka Serrano i Rolada z serem Manchego, oraz Babeczki sernikowe pigwa, Manchego i Ritz.
Instrukcje
Szynkę pokroić w 32 (3 - na 2-na 2-calowe) Trójkąty.
Podgrzać 1/4 cala oleju w patelni 12-calowy nonstick na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie smażyć szynkę w 4 partiach, obracając od czasu do czasu, aż ostry i ciemniejszy odcień, o 1 minuta.
Przełożyć na ręczniki papierowe do osuszenia.
Używając płaszczyzny serowej lub obieraczki do warzyw, ogol 32 małe kawałki sera z klina. (Każdy kawałek powinien być około 1 cala kwadratu.) Każdą szynkę polać 1/8 łyżeczki konfitury z pigwy, następnie nacisnąć kwadraty serowe na konfitury.
* Dostępne w sklepach z żywnością specjalistyczną.
** Dostępny przy stole hiszpańskim (206-682-2827; spanishtable.com).
Ser można ogolić 4 godziny wcześniej i schłodzić, luźno przykryć, na talerzu. Szynkę można smażyć 2 godziny wcześniej i przechowywać bez osłony w temperaturze pokojowej.