Chipsy Pistacjowe Parmezan
Chipsy pistacjowe parmezan to bezglutenowe i pierwotne przepis z 48 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 13 kalorii. Na 6 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Pistacjowe Chipsy Phyllo, Chipsy Wiśniowo-Pistacjowe, oraz Pistacjowo-Czekoladowe Chipsy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Umieścić silpat na dużej blasze do pieczenia, lub jeśli nie za pomocą silpat lub nonstick blachy do pieczenia, linii dużą blachę do pieczenia z pergaminem. Umieścić zaokrąglone łyżeczki sera 2 cale od siebie na blachach do pieczenia i rozłożyć każdy w 1 1/2 cala okręgu.
Posypać każdą rundę lekko posiekanymi pistacjami (około 1/8 łyżeczki na każdą) i piec aż będzie złoty, 6 do 8 minut.
Niech chipsy ostygną na arkuszu 1 minutę, a następnie przenieść do stojaka do całkowitego ostygnięcia.
Piec więcej chipsów w ten sam sposób na schłodzonym arkuszu, wycierając nonstick lub silpat między partiami (jeśli jest używany), lub zastępując pergamin z każdej nowej partii.
* Chipsy przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej do 2 dni.