Chipsy Cheddar Cayenne
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać Cheddar Cayenne Chips spróbować. Ten przepis służy 28 i kosztuje 7 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 25 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 12%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Chipsy Tortilla z grillowaną kukurydzą i cheddarem, Chipsy ze skórki ziemniaczanej z boczkiem Cheddar (nie wyrzucaj skórek ziemniaczanych!), oraz Suran chips lub Elephant foot yam chips, jak zrobić Suran chips.
Instrukcje
Używając największych otworów na tarce do pudełek, grubo rozdrobnij tyle sera, aby odmierzyć 2 1/2 szklanki.
Wrzucić razem ser i cayenne w misce, a następnie zrobić 4 kopce sera (1 łyżka każda) o 2 cale od siebie w patelni 12-calowy nonstick. Gotować na małym ogniu (ser topi się i rozprzestrzenia), niezakłócony, aż do bulgotania i wystarczająco mocny, aby podnieść, 4 do 5 minut (nie odwracać). Szybko przenieść za pomocą metalowej szpatułki do wałka do ciasta, umożliwiając układanie wiórów na kołku i całkowite ostygnięcie.
Wylej tłuszcz z patelni i wytrzyj papierowymi ręcznikami. Zrób więcej żetonów w ten sam sposób.
* Możesz zrobić płaskie żetony zamiast zakrzywionych, przenosząc je do stojaka do ostygnięcia zamiast do wałka do ciasta.* Wióry mogą być wykonane 3 dni wcześniej i przechowywane, warstwowe między arkuszami papieru woskowego, w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.