Chipsy babeczkowe z ciepłym sosem kolendrowym
Chipsy babki z ciepłym sosem do zanurzania kolendry może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 176 kalorii, 1G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz niedojrzałe plantany, olej canolan, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Ciepły Sos Do Maczania Kolendry, SOS Babeczkowy Chips, oraz Adobo Chipsy z ciepłym kozim serem i salsą Kolendrową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obetnij końce plantanów i wytnij 4 pionowe szczeliny w skórce każdego z nich (nie kroić na owoce). Kuchenka mikrofalowa przez 1 minutę przy 50 procentach mocy, a następnie zdjąć skórkę.
Pokroić po przekątnej w cienkie (skąpe 1/8 cala) plastry.
Wlać oba oleje do średniego rondla o głębokości od 3 do 4 cali. Podłącz termometr do głębokiego smażenia z boku patelni i podgrzej olej do 177° na średnim ogniu. Pracując partiami, ostrożnie dodaj kilka plastrów babki do gorącego oleju. Gotować na złoty kolor, obracając od czasu do czasu, o 4 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś wióry Na Ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Posypać solą i pieprzem; lekko ostudzić.
Podawać z ciepłym sosem do maczania kolendry.