Chipotle Shrimp Tacos
Chipotle Shrimp Tacos to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 406 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.43 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz tortille kukurydziane, sałatę lodową, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tacos z krewetkami z kremem Chipotle, Tacos z krewetkami z Chipotle Slaw, oraz Chipotle Lime Shrimp Tacos dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 5 składniki w dużej misce; dodać krewetki, podrzucając do herbu.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj mieszaninę krewetek do patelni; gotować 1 1/2 minut z każdej strony lub aż do zrobienia.
Tortille podgrzewać w kuchence mikrofalowej zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Umieść 2 tortille na każdym z 4 talerzy; ułóż 4 krewetki na każdej tortilli. Top każda tortilla z 1/4 szklanki sałaty, 2 plastry awokado, i 1 1/2 łyżki salsy.
PIWNA Uwaga: skórka pomarańczowawytłumaczone belgijskie białe piwo ochłodzi podniebienie. Hoegaarden White ($8 / sześciopak), z mętnym wyglądem, cytrusowo-świeżym smakiem, minimalną goryczką i odświeżająco cierpkim wykończeniem jest wystarczająco delikatny dla owoców morza i wyróżnia się na gaszeniu ciepła. Jeffery Lindenmuth