Chipotle Marynowany Kurczak Z Grilla
Chipotle marynowany Grillowany kurczak wymaga z grubsza 2 godziny i 30 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 212 kalorii, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka octu balsamicznego, sól koszerna, sos worcestershire i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Chipotle Limonka Marynowane Kotlety Wieprzowe Z Grilla, Chipotle Limonka marynowane grillowane kotlety wieprzowe lub polędwiczki, oraz Grillowany kurczak Chipotle z sosem śmietanowym Chipotle-SRC.
Instrukcje
Umieść papryki chipotle, czosnek, pieprz cayenne, papryka, czarny pieprz, kminek, sok z limonki, sos Worcestershire, miód, ocet, i oliwa z oliwek do blendera. Puree, aż nie zostaną kawałki czosnku.
Wlać 1/4 marynaty do małego naczynia i odstawić. W każdą pałeczkę z kurczaka wcierać szczyptę soli koszernej i włożyć do zamykanej plastikowej torby.
Zalać marynatą, wstrząsnąć i zapiekać. Marynata co najmniej 2 godziny w lodówce.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnie ciepło i lekko nasmaruj ruszt.
Kurczaka wyjąć z marynaty i strząsnąć nadmiar. Wyrzucić pozostałą marynatę.
Udka kurczaka gotować na rozgrzanym grillu, aż nie będą już różowe na kości i soki będą czyste, około 8 minut na stronę. Natychmiastowy odczyt termometr włożony w pobliżu kości powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopni C). Gdy nogi są całkowicie ugotowane, dobrze baste z pozostałą marynatą, przykryć grill, i gotować i dodatkowe 2 minut na stronie do glazury.