Chipotle-Marynowane Przepiórki
Chipotle-marynowane przepiórki może być tylko przystawka szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 1,55 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 149 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu. Jeśli masz ząbki czosnku, przepiórki półbonel, ocet winny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 34%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Cytrusowe Marynowane Przepiórki, Przepiórki Azorskie Podwójnie Marynowane, oraz Marynowana Przepiórka z oliwkami i Stregą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować pierwsze 4 składniki na dużej patelni na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, 4 do 5 minut lub do tosty; ostudzić. Prażone przyprawy przetwarzamy w blenderze, aż zostaną drobno zmielone.
Papryki chipotle przetworzyć w blenderze, aż będą gładkie. Odmierz 2 łyżki puree, zachowując resztę do innego użycia. Wymieszaj razem 2 łyżki chipotle puree, mieszankę przypraw, Wino i następne 4 składniki.
Wlać mieszankę chipotle puree do dużej torby z zamkiem błyskawicznym z tworzywa sztucznego; dodać przepiórki. Uszczelnić i schłodzić 3 godziny, obracając co 30 minut.
Usuń przepiórki z marynaty, zastrzegając marynatę.
Przepiórki posypać 1/2 łyżeczki soli.
Przepiórki brązowe, partiami, w gorącym oleju w dużej patelni o dużej wytrzymałości na średnim ogniu około 6 minut z każdej strony, dodając więcej oleju, jeśli to konieczne.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Doprowadzić przepiórki i zastrzeżone marynaty do wrzenia w patelni. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować na wolnym ogniu 25 minut lub do momentu zakończenia.