Chipotle-Czosnek Edamame
Chipotle-czosnek Edamame jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje 8 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 34 kalorie, 0g białka, oraz 4G tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś ząbek czosnku, chipotle w adobo, grubą sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Edamame-Przecier Czosnkowy, Pikantny Czosnek Edamame, oraz Prażony Czosnek-Edamame Spread dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia.
Dodać edamame i gotować przez około 4 protokół.
Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek z mielonym chipotle, mielony czosnek i mielony kminek.
Dodaj strąki edamame i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż czosnek zmięknie, 1 do 2 protokół. Edamame przyprawiamy solą i czarnym pieprzem i przekładamy do miski.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Marques de Caceres Cava. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Marques de Caceres Cava]()
Marques de Caceres Cava
Blady słomkowy kolor ożywiony drobnymi pęcherzykami. Bukiet owoców cytrusowych z nutami brioche. Uroczy i okrągły w ustach o orzeźwiającej, zbalansowanej strukturze. Żywe wykończenie, które podkreśla jego drobne bąbelki.Orzeźwiający aperitif, ten Cava dobrze komponuje się z rybami i owocami morza, makaronem, ryżem, pikantnymi daniami, kuchnią azjatycką i wszelkiego rodzaju deserami.