Chipotle Chicken Soft Tacos (Tinga de pollo)
Przepis Bite-Size Chipotle Chicken miękkie Tacos (tinga de pollo) może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 25 godzin. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 107 kalorii, 7G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 24. Mieszanka pomidorów śliwkowych, tortille kukurydziane, ząbki czosnku; 1 i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Tacos wielkości kęsa, Kąsek z kurczakiem i goframi, oraz Tinga Tacos Z Kurczakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz kurczaka z wodą, połową cebuli, całym ząbkiem czosnku, liściem laurowym i 1 łyżeczką soli w średnim (3-do 4-ćwiartkowym) rondlu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Przykryć i odstawić, aż kurczak jest po prostu gotowane przez (165°F na termometr natychmiastowego odczytu), o 15 protokół.
Przełożyć kurczaka na deskę do krojenia. Odcedzić i zarezerwować 1 szklankę bulionu dla tinga i zapisać pozostały bulion do innego użytku.
Kiedy kurczak jest wystarczająco chłodny, aby poradzić sobie, rozdrobnij go, odrzucając skórę i kości.
Wytnij X na dnie każdego pomidora. Blanszować w rondlu z wrzącą wodą przez 1 minutę.
Przełożyć pomidory do miski z lodowatą wodą. Obierz i rdzeń, a następnie drobno posiekaj.
Gotować Pozostałe posiekaną cebulę z 1/4 łyżeczka soli w oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 protokół. Wymieszać czosnek i pokruszyć w oregano, a następnie gotować, mieszając, aż pachnące, 1 minutę.
Dodaj pomidora i nadal gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, ale nadal saucy, 10 do 15 protokół.
Rozgrzej piekarnik do 177° (toster też działa dobrze).
Dodać kurczaka, 3/4 szklanki reserved gotowania płynu, i chipotle do sosu pomidorowego i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje i nadmiar płynu jest prawie całkowicie odparowany, 10 do 15 protokół. Schłodzić do ogrzania i zwilżyć dodatkowym płynem do gotowania, jeśli mieszanina wygląda na suchą.
W międzyczasie, używając foremki do ciastek, Wytnij okrąg z każdej tortilli, układając 12 w każdym z dwóch złożonych arkuszy folii (zachowaj Pozostałe skrawki tortilli dla chilaquiles). Owinąć każdy stos w folię i ogrzać w piekarniku, 5 do 10 minut.
Aby służyć, ułóż ciepłe tortille na rozgrzanym półmisku i podziel miksturę z kurczaka (około 1 okrągłej łyżki stołowej na tortillę), łyżką na środek każdej tortilli.
Posypać serem i top każde taco z gałązką kolendry.
* Mieszanka z kurczaka może być przygotowana do 2 dni wcześniej. Podgrzać w ciężkim rondlu na małym ogniu, zwilżając go wodą lub bulionem, jeśli to konieczne.* Chociaż wolimy smak świeżych pomidorów w tym daniu, jeśli chcesz, możesz zastąpić skąpe 2 szklanki odsączonych i posiekanych pomidorów z puszki.