Chinese Five Spice Burgers
Chinese Five Spice Burgers może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.82 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 470 kalorii, 35g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka pięciu przypraw, sos sojowy, Azjatycki olej sezamowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest solidne. Spróbuj Chiński 5 Przyprawowy Kurczak, Pekan Chiński Pięciopalczasty, oraz chinese five spice snickerdoodles dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać olej do 8-do 10-calowej patelni nieprzywierającej na dużym ogniu; gdy gorące, dodać grzyby i mieszać, aż lekko rumiane, o 4 protokół. Wymieszać z zieloną cebulą i sosem śliwkowym i zdjąć z ognia.
W misce delikatnie wymieszaj mieloną wołowinę z sosem sojowym, olejem sezamowym, czosnkiem, chińską przyprawą five i imbirem. Kształt mieszanki wołowiny na cztery równe paszteciki, każdy o 1/2 cala grubości.
Połóż paszteciki na lekko naoliwionym grillu na solidnym łóżku średnio gorących węgli lub średnio gorących na grillu gazowym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 3 do 4 sekund); zamknij pokrywę na grillu gazowym. Gotuj paszteciki, aż nie będą już różowe w środku (wycięte do testu) lub termometr włożony do środka osiągnie 160, łącznie 6 do 8 minut, zmieniając raz na brązowy równomiernie. Po 5 minutach ułóż połówki bułki, pokrój bok w dół, na grillu i lekko tostuj, 1 do 2 minut.
Połóż liść sałaty na każdej podstawie prażonej bułki, top z wołowiną patty, i łyżka mieszanki grzybów równo nad hamburgery.
Dodaj sól do smaku i przykryj wierzch bułki.