Chili z czarnej fasoli z chrupiącą wieprzowiną i salsą Poblano

Chili z czarnej fasoli z chrupiącą wieprzowiną i salsą Poblano
Black Bean Chili z chrupiącą wieprzowiną i salsą Poblano może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 10 i kosztuje 4,11 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 536 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Udaj się do sklepu i podnieś bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli, chipotle chiles w adobo, Poblano chiles i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Wołowina Poblano Black Bean Chili, Karmelizowane Tacos z kukurydzy i czarnej fasoli z pieczoną cukinią Salsan i pieczonym Poblano Crema, oraz Słodki ziemniak + Chorizo Tacos z Salsanem z czarnej fasoli i pieczonym Poblano Avocado Crema dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj posiekaną cebulę i czosnek i gotuj, aż cebula będzie przezroczysta, często mieszając, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
3
Dodaj chili w proszku i zmielony kminek i wymieszaj 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
Kminek MielonyKminek Mielony
4
Dodaj 14 szklanek wody, czarną fasolę, suszone oregano i startą skórkę pomarańczową. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia; zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, przykryć pokrywką lekko uchylony, i gotować na wolnym ogniu, aż czarna fasola będzie miękka, o 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone OreganoSuszone Oregano
Czarna FasolaCzarna Fasola
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
WodaWoda
5
Dodać chipotle chiles i doprawić chili do smaku solą. Dusić na wolnym ogniu, aż czarna fasola będzie kremowa, tłuczenie grubo z tłuczkiem ziemniaczanym do pożądanej konsystencji, dodając więcej wody o 1/2 garści, jeśli jest zbyt gęsta, i często mieszając, o 30 minut dłużej. Doprawić chili do smaku większą ilością soli. DO AHEAD: Chili można zrobić 3 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce odkryte do zimna, a następnie przykryć i przechowywać schłodzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Czarna FasolaCzarna Fasola
ZiemniakZiemniak
Papryka ChiliPapryka Chili
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
1
Char Poblano chiles nad płomieniem gazowym lub w brojlerach, aż poczerniały ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Umieścić w dużej misce, przykryć folią i odstawić, aż ostygnie na tyle, aby obsłużyć, o 20 protokół. Obrać, nasiona i posiekać chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Umieścić chiles w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodaj cebulę i salsa verde. Doprawić do smaku solą i pieprzem. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
CebulaCebula
1
Wymieszać śmietanę i mielone chipotle chiles w średniej misce. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Żeberka wieprzowe posypać solą i pieprzem. Praca w partiach, dodać żeberka wieprzowe na patelni i gotować, aż rumiane, o 7 protokół na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
żeberka Wieprzoweżeberka Wieprzowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przełożyć żeberka wieprzowe do średniej miski. Powrót wszystkie żeberka wieprzowe i wszelkie soki na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wieprzoweżeberka Wieprzowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodaj bulion z kurczaka, przykryj i zmniejsz ogień do niskiego poziomu. Gotować, aż wieprzowina będzie miękka, mieszając od czasu do czasu, o 40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
WieprzowinaWieprzowina
5
Przenieść do innej średniej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
W międzyczasie, rozgrzej chili. Wymieszaj kolendrę i nasiona kminku do salsy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
KolendraKolendra
Papryka ChiliPapryka Chili
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
7
Podziel chili między miseczki. Top z wieprzowiną, salsa, chipotle crema, i ser.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
SerSer
Papryka ChiliPapryka Chili
Meksykańska CremaMeksykańska Crema
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Nowy Meksyk chili w proszku można znaleźć w sklepach specjalistycznych żywności i na rynkach łacińskich. Konserwy chipotle chiles w adobo i świeże chiles poblano (czasami nazywane pasilla chiles) można znaleźć w niektórych supermarketach oraz w sklepach z artykułami spożywczymi i rynkach łacińskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipotle Z Puszki Chiles W AdoboChipotle Z Puszki Chiles W Adobo
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
Chili W ProszkuChili W Proszku
Papryka ChiliPapryka Chili
1
Jest to świetny przepis strony, ponieważ fasola faktycznie smak jeszcze lepiej, jeśli są one wykonane dzień lub dwa do przodu. (Daje smakom szansę na prawdziwe połączenie.) Wtedy wszystko, co naprawdę musisz zrobić w dniu imprezy, to ugotować wieprzowinę i podgrzać fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WieprzowinaWieprzowina

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Segura Viudas Reserva Heredad Cava Brut z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Segura Viudas Reserva Heredad Cava Brut
Segura Viudas Reserva Heredad Cava Brut
Segura Viudas Reserva Heredad Cava Brut ma lekko dymiące aromaty otwierające z akcentami ciastek i nutami miodu i płatków kwiatów. Podniebienie jest doskonałe, owocowe i pełne smaku, dostarczając zachwycającego poczucia obfitości. Mieszanka: 67% Macabeo, 33% Parellada
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia53
Magazyn