Chili wieprzowe z fasolą i Hominem

Chili wieprzowe z fasolą i Hominem
Chili wieprzowe z fasolą i Hominy wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 461 kalorii, 50g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 2,84 zł za porcję. Działa dobrze jako niedrogie danie główne dla Super Bowl. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz zapas kurczaka, łopatkę wieprzową, chipotle chiles i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Hominy Chili z fasolą, Wieprzowina i chili z Hominy, oraz Kurczak Chili z Hominem.

Instrukcje

1
Wrzucić fasolę i 4 szklanki wody do szybkowaru. Zamknij pokrywę i doprowadzić do wysokiego ciśnienia w wysokiej temperaturze. Zmniejsz ciepło do niskiego lub na tyle, aby utrzymać ciśnienie i gotować przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Ząbków Czosnku, Całych10 Ząbków Czosnku, Całych
2
Wyjąć z ognia; odstawić na 10 minut, a następnie ostrożnie zwolnić zawór parowy i spuścić. Fasola powinna być ledwo miękka z twardym rdzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
3
Tymczasem, w średniej misce, moczyć guajillo i chipotle chiles w 4 filiżanki bardzo gorącej wody, aż zmiękną, 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Pieprz GuajilloPieprz Guajillo
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Odcedzić, rezerwując 1/4 szklanki płynu.
5
Przenieść chiles i zarezerwowany płyn do blendera i dodać czosnek, cebula, kminek, oregano i kolendra. Zmiksować na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Dodaj pomidory i ich soki i puree, aż będzie gładka. Przecedzić do miski przez drobne sito, mocno naciskając na ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Wytrzyj Szybkowar.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Ząbków Czosnku, Całych10 Ząbków Czosnku, Całych
8
Dodać oliwę z oliwek i podgrzać do połysku. Doprawić wieprzowinę solą i pieprzem i dodać połowę do garnka. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane na całym, o 10 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść mięso na talerz. Brąz pozostałe mięso. Odstawić całe mięso do garnka i dodać przecier pomidorowy, bulion, liście laurowe i odsączoną fasolę. Zamknij pokrywę i doprowadzić do wysokiego ciśnienia w wysokiej temperaturze. Zmniejsz ciepło do niskiego lub wystarczającego, aby utrzymać wysokie ciśnienie i gotuj przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Wyjmij szybkowar z ognia i odstaw na 10 minut, a następnie ostrożnie zwolnij zawór parowy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Ząbków Czosnku, Całych10 Ząbków Czosnku, Całych
10
Dodać hominy i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu przez 5 protokół. Odrzuć liście laurowe. Doprawić solą i pieprzem, podawać z ryżem, śmietaną, kolendrą i serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
HominyHominy
Groszek Goya®Groszek Goya®

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Sangre de Toro Cava. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Sangre de Toro Cava
Sangre de Toro Cava
Bladożółty z drobnym i trwałym perlażem. Intensywne. Aromaty kwiatowe i świeże owoce w doskonałej harmonii z nutami cytrusowymi i anyżowymi. Kremowe bąbelki, soczyste i świeże.Doskonały jako aperitif lub w połączeniu z rybami i owocami morza.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia54
Magazyn