Chili w misce chlebowej
Chili w chlebowej misce to amerykański przepis na 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 26 g białka , 28 g tłuszczu i łącznie 507 kalorii . Za 1,58 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu Super Bowl . Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. Sprawdza się jako danie główne. Ten przepis z Taste of Home wymaga proszku do pieczenia, mielonej wołowiny, parmezanu i czosnku w proszku. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 55 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 56% . Najlepsza zupa ziemniaczano-serowa w chlebowej misce , zapiekana w chlebowej misce i jesienna zupa w misce są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W rondlu podsmaż wołowinę z cebulą; odcedź.
Dodaj następne pięć składników; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 20 minut. Nasmaruj tłuszczem 9-calową, sercowatą lub okrągłą formę do pieczenia; posyp mąką kukurydzianą i odstaw. W rondlu na średnim ogniu doprowadź wodę i masło do wrzenia.
Dodaj mąkę, parmezan i proszek do pieczenia; mieszaj, aż powstanie gładka kula.
Zdjąć z ognia; wbić jajka, jedno po drugim. Kontynuować ubijanie, aż mieszanka będzie gładka i lśniąca.
Rozłóż na przygotowanej blasze, lekko podnosząc brzegi.
Piecz w temperaturze 425° przez 25-30 minut lub do momentu, aż środek będzie jędrny i napuszony, a brzegi złocistobrązowe. Zrób płytkie nacięcie na środku, aby umożliwić ucieczkę pary. Ostudź przez 5 minut przed wyjęciem na talerz. Napełnij chili; podawaj natychmiast.