Chili Lime Fish Fry
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Chili Lime Fish Fry może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 569 kalorii, 45g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 6,62 zł / porcja, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz bułkę tartą, czosnek w proszku, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać olej z krokosza barwierskiego, można śledzić to danie główne z Placek Ananasowy jako deser. Jest idealny do Super Bowl. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jest to drogie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest dobre. Spróbuj Tacos rybne z Chili Lime Allioli, New England Fish Fry, oraz Czas na tajską grillowaną rybę z sosem Chili-limonkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprawić rybę solą i pieprzem. Ułóż 3 płytkie Dania.
Mąkę umieścić w 1 naczyniu i dodać jajka do drugiego naczynia.
Bułkę tartą połączyć w trzecim daniu i doprawić 1 łyżką skórki z limonki, 2 łyżkami chili w proszku, czosnkiem w proszku, cebulą w proszku i tymiankiem. Rybę zalać mąką, następnie jajkiem, a następnie bułką tartą.
Rozgrzać olej, o 1/4 filiżanki, w dużej patelni na średnim lub średnim ogniu. Jeśli patelnia nie jest wystarczająco duża, aby usmażyć 4 filety, w jednej warstwie podgrzej piekarnik do 275 stopni F i umieść regał chłodzący na blasze do pieczenia. Gdy smażysz ryby, przenieś je do regału w piekarniku, aby się ogrzać. Smażyć rybę na złoty i chrupiący kolor i przełożyć na półmisek. Doprawić odrobiną soli, doprawić dużą ilością soku z limonki i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.