Chili Farmer's Delight
Farmer's Delight Chili może być właśnie przepisem bez nabiału, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 188 kalorii, 11 g białka i 1 g tłuszczu. Za 1,07 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6 osobom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Świetnie sprawdza się jako raczej niedrogi hor d'oeuvre. Jeśli masz pod ręką chili w proszku, pieprz cayenne, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Dzięki temu przepisowi Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zapiekanka rolnicza, Strata rolnika i Śniadanie rolnika.
Instrukcje
Umieść bulgur w małej misce; wymieszać we wrzącej wodzie. Przykryj i odstaw na 30 minut lub do momentu wchłonięcia większości płynu.
W holenderskim piekarniku smaż wołowinę, cebulę i zieloną paprykę na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe; odpływ. Dodać bulion, fasolę, pomidory, sos pomidorowy, wodę i przyprawy.
Odcedzić bulgur; wmieszać do chili i doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 1 godzinę.
Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache
Cava, Shiraz i Grenache to moje ulubione chili. Te soczyste czerwone wina nie zawierają zbyt dużej ilości tanin (ważnych w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej ujarzmić ciepło. Perrier-Jouet Grand Brut z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 57 dolarów za butelkę.
![Perrier-Jouet Grand Brut]()
Perrier-Jouet Grand Brut
Uderzająca świeżość i żywotność kwiatowych i owocowych zapachów (żółtych owoców i świeżych owoców) zakorzenia się, zanim ustąpią subtelnym nutom wanilii i masła, nadając winu owocowy i spójny charakter. Najpierw pojawiają się nuty śliwki wiśniowej, cytryny i bergamotki, następnie ustępują miejsca kwiatom drzew owocowych, takich jak limonka i wiciokrzew. Następnie pojawiają się nuty masła, magdalenki i cukru waniliowego. Trwałe nuty grejpfruta, białych brzoskwiń, zielonych gruszek, jabłoni i zielonych orzechów laskowych dopełniają smaku.