Chili con Carne
Chili con Carne może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 394 kalorie, 28g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Udaj się do sklepu i odbierz jalapeños, pieprz, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z 5th Annual Chili Contest: wpis # 5-Chili Con Carne y Frijoles.
Instrukcje
Ciepły olej na dużej patelni na dużym ogniu. Wołowinę doprawić solą i pieprzem. Podsmaż mięso, aż nie pozostanie różowy, 3 minuty.
Przenieść do wolnej kuchenki.
Dodaj kiełbasę na patelni; smażyć, aż rumiane, 3 protokół.
Przenieść do wolnej kuchenki.
Dodaj cebulę, czosnek i jalapeos na patelni; smażyć przez 2 protokół.
Dodaj chili w proszku, kminek i oregano; smażyć przez 1 minutę.
Przenieść do wolnej kuchenki.
Wlać piwo do patelni; doprowadzić do wrzenia, mieszając.
Pomidory i oba rodzaje fasoli wymieszać w wolnej kuchence. Przykryć i gotować na niskim poziomie przez 7 godzin.
Podawać na gorąco, z dodatkami takimi jak szalotki, śmietana i rozdrobniony Cheddar.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Poema Cavan Extra Dry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Poema Cava Extra Dry]()
Poema Cava Extra Dry
Pokazuje ostre aromaty zielonych jabłek, kredy i wiosennych kwiatów oraz świeże, pikantne smaki owocowe w ustach ze śladem słodyczy, która jest dobrze zrównoważona przez kwasowość.Świetne aperitif, to wino pasuje również do przystawek i pikantnych tart.